SVI TRAŽE SEZONCE Evo zašto je Valamar najbolji poslodavac u turizmu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Valamar
Kad odrastate u kući prekoputa jednog kampa, velike su šanse da ćete se uz njega na neki način vezati.

Upravo je takva priča 27-godišnje Dajane Rakić s Krka. Odrasla je i živi u kući nasuprot Valamarovu kampu u kojem je danas zaposlena kao pomoćnik šefa recepcije, piše Index.

- Još kao djevojčica šetala sam s djedom oko kampa i promatrala ljude. Tamo sam skoro pa doma - govori Dajana, koja se za sezonski posao u Valamar Rivieri prijavila 2014. godine.

Odradila je prvu sezonu i ostala.

- Kad sezona završi, svi sezonci imaju razgovore sa svojim direktorima, u svrhu daljnjeg usmjeravanja zaposlenika. Tako sam i ja nakon prve odrađene sezone razgovarala sa svojim direktorom, koji je zaključio da imam potencijala i predložio me za stalnog sezonca. Odmah potom krenula sam na edukaciju za voditelja poslovnice, a 2016. godine i u Valamar akademiju na edukaciju za voditelja odjela. Godinu dana kasnije dobila sam i stalni posao - prisjeća se Dajana.

Hoteli i kampovi najpoželjnije su mjesto za sezonski posao. Valamar Riviera je kao najveća turistička kompanija na tržištu prisutna s 30 hotela i 15 kampova u destinacijama Poreč, Rabac, Krk, Rab i Dubrovnik. S plaćama koje su 20 posto više od prosjeka turističkog sektora i prilikama za razvoj ozbiljne karijere koje imaju svi sezonci, Valamar se pozicionirao kao najpoželjniji poslodavac u turizmu. Sa svim ostalim uvjetima rada, jedan je od najpoželjnijih poslodavaca u zemlji. Valamar je, ujedno, i najveći investitor u turizmu, koji je dosad uložio više od četiri milijarde kuna u hotele, ljetovališta i kampove koji su dobitnici brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

- Ja sam priliku koju sam dobila kao sezonac iskoristila, a tek sam počela. Svoju karijeru, definitivno, vidim u turizmu. U kampu u kojem radim radna atmosfera je izvrsna, kolege su susretljivi i uvijek spremni pomoći. Valamar je velika kompanija koja svojim zaposlenicima pruža mogućnost različitih edukacija i napredovanja. U njoj vode brigu o zaposlenicima i ako si dobar i vrijedan, kompanija će to sigurno prepoznati i omogućiti ti profesionalni razvoj - tvrdi Dajana, koja je završila Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Valamar Riviera u procesu je zapošljavanja sezonskih radnika za predstojeću sezonu, u kojoj će premašiti brojku od 6600 zaposlenih. Ove godine u kompaniji planiraju ponuditi čak 1200 ugovora za stalne sezonce i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Traže se zaposlenici različitih profila, ali najviše konobari i konobarice, sobarice, kuhari i kuharice, prodavači, pomoćni kuhari, čistačice, kuhinjski radnici, pomoćni konobari, animatori, recepcionari, sommelieri, pizza majstori, vrtlari i drugi. U svojim vrhunskim hotelima, kao i središnjim službama, Valamar stalno zapošljava zaposlenike različitih profila: stručnjake u ICT-u, financijama i računovodstvu, kontrolingu i prodaji. Svi oni imaju priliku za razvoj uspješne karijere u turizmu. Svi koji su zainteresirani za posao u najvećoj turističkoj kompaniji mogu se prijaviti za posao na dobarposaouvalamaru.com. Na web stranici Valamara pogledajte trenutno otvorene natječaje za najbolji sezonski posao u turizmu ove godine.

Popularni Članci