Svjedočenje Žužula, Korpara i Mladinea

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.sutra.ba
Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženima u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjem bivšeg Sanaderova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, bivšeg šefa Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zlatka Korpara i bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, piše HRT.

Bivši predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Mario Crnjak na posljednjem je ročištu posvjedočio da ga Sanader nikada nije tražio da surađuje s marketinškom agencijom preko koje je navodno izvlačen novac za HDZ-ov crni fond.

Crnjak je kazao da je optuženog bivšeg premijera upoznao u njegovu kabinetu kada ga je u nazočnosti ministra Božidara Kalmete obavijestio da će ga Vlada imenovati predsjednikom Uprave HAC-a. Kazao je da se s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici prvi put susreo 2006. na otvorenju autoceste Županja-Lipovac. Ta je tvrtka, dodao je, s HAC-om imala ugovore za marketinške poslove i njezinim radom nije bio zadovoljan. No pismo u kojem je izrazio nezadovoljstvo suradnjom nisu željela supotpisati ostala dvojica članova Uprave pa ga je sam poslao vlasnici agencije Nevenki Jurak i resornom ministarstvu.

Estradne zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson jučer nisu došli na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u gdje su trebali biti ispitani kao svjedoci Sanaderove obrane. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je na početku rasprave da se Mate Mišo Kovač na sudu nije pojavio zbog bolesti, dok je Marko Perković Thompson u Splitu te se ne može vratiti do srijede.

Izvor: HRT

Popularni Članci