TRIPADVISOR I AIRBNB Evo zašto su Zagreb i Rovinj na listi top 10 destinacija u usponu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čak dva hrvatska grada, Rovinj i Zagreb, našli su se na listama najutjecajnijih turističkih portala, TripAdvisora i Airbnb-a, za najbolja odredišta u svijetu za 2018.

Portal za planiranje putovanja i rezervaciju smještaja TripAdvisor, koji je među najpoznatijima u svijetu kad je riječ o ocjenama objekata i destinacija gostiju koji u njima borave, uvrstio je Rovinj na listu top 10 destinacija u usponu u svijetu, ističući njegovu starogradsku jezgru, Park-šumu Zlatni rt i crkvu sv. Eufemije.

U Rovinju istaknuta starogradska jezgra, Park-šuma Zlatni rt i crkva sv. EufemijeNa toj listi destinacija u usponu Rovinj je na osmome mjestu, a na prva tri su Ishigaki u Japanu, Kapaa na Havajima i Nairobi u Keniji. Slijede Halifax u Novoj Škotskoj, Gdanjsk u Poljskoj, San Jose u Kostarici, Riga u Latviji te Nerja u Španjolskoj i Casablanca u Maroku, prenosi Večernji list.

Airbnb, jedna od najjačih internetskih platforma – zajednica u svijetu za oglašavanje, otkrivanje i rezerviranje većinom privatnog smještaja, na svoju listu 20 trendovskih destinacija za ovu godinu uvrstio je Zagreb.

Zagreb ispred MykonosaAirbnb predviđa da će ove godine Zagreb biti među 20 najtraženijih odredišta u svijetu s porastom rezervacija smještaja za čak 175 posto u odnosu prema prošloj godini, čime je na toj listi pozicioniran na 18. mjestu, ispred grčkog Mykonosa i Mazatlana u Meksiku.

Prvi na toj listi, očekivano, se našao južnokorejski grad Gangneung, gdje će se održati Zimske olimpijske igre 2018.

Popularni Članci