USKRSNA MISA U KATEDRALI 'I mi možemo uskrsnuti na jedan novi život i obnoviti se od beznađa u društvu'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Bog je uvijek onaj koji obnavlja jer je on uvijek nov, Bog je mlad, kazao je biskup Mate Uzinić u propovijedi na blagdan Uskrsa u dubrovačkoj Katedrali citirajući ulomak knjige Pape Franja 'Bog je mlad'.

Biskup Uzinić je istaknuo kako se Božja snaga obnavljanja najviše očituje za Uskrs.

- Situacija beznađa nakon Velikog petka je situacija cijelog svijeta i možemo se osobno prepoznati kad nam stvari ne idu onako kako bismo mi htjeli. Kažu da je sve više rastava, a one su posljedica tog osjećaja da je sve gotovo i da se ne može naprijed. Tu se mogu dodati mnoge društvene i crkvene situacije kao što je demografsko izumiranje i iseljavanje našeg naroda. To je posljedica depresivnog stanja ozračja koje vlada u našoj domovini zbog čega mnogi misle da ne mogu svoju budućnost ostvariti ovdje i traže izlaz i odlaze tužni. No, Evanđelje uskrsnog jutra nas polako otvara novoj perspektivi - kazao je biskup dodavši kako nije lako vjerovati u Papinu poruku.

- Teško je povjerovati da i mi s Gospodinom možemo suuskrsnuti i obnoviti se. I mi smo mladi i dobili smo mogućnost trajne promjene i iz svih onih situacija na koje nailazimo možemo uskrsnuti na jedan novi život - poručio je biskup Uzinić.

Popularni Članci