VIDO BOGDANOVIĆ O NACIONALNOJ POLITICI 'Ili su ludi ili im noge smrdu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Bivši dubrovački gradonačelnik i dubrovački vijećnik Vido Bogdanović na svom blogu osvrnuo se na nacionalnu politiku i predsjednika HSS-a Kreša Beljaka.

"Ne razumijem koga pokušavaju uvjeriti pojedini stranački dužnosnici, članovi, dijelovi stranačkih organizacija pa čak i cijele organizacije (navodno) u svoju dobronamjernost kad javno, koristeći svakojake tehnološke mogućnosti javnog iznošenja svojih zahtjeva uporno pozivaju Kreša Beljaka da se povuče s dužnosti predsjednika Hrvatske seljačke stranke. Zanimljivo je da su ti zahtjevi manje-više ničim konkretnim argumentirani, stječe se dojam da se nekima Beljak i ''njegova'' politika jednostavno ne sviđaju te to smatraju dovoljnim razlogom za javno, izvan očekivanih stranačkih procedura, pozivanje predsjednika da odstupi. 


Iako navodno motivirani željom za općom dobrobiti stranke, a time i općeg političkog stanja u državi, članovi i organizacije koji zahtijevaju ostavku predsjednika, svojim činom čine upravo suprotno, ugrožavaju stranku i njen položaj u društvu. 

Ovo pišem kao član Hrvatske seljačke stranke, već 24 godine (nisam odbio vrijeme kad sam kao remetilački faktor nekoliko puta bio udaljen iz stranke), trenutno predsjednik GO HSS Dubrovnik i gradski vijećnik. Od 1994. sam živio i preživio u Haesesu i vjerujem da znam o čemu govorim i pišem. Ovo je moj stav i nisam ga usuglašavao s bilo kime.

Ajmo počet od glave. Krešo Beljak zasigurno nije ni andio ni svetac, a teško bi bio i blaženik. Krešo je još jedan čovjek sa svojim vrlinama i manama baš kao i svatko od nas. I Krešo Beljak vjerojatno nije najbolja moguća osoba među svim članicama i članovima Haesesa za dužnost predsjednika. Možda bi se pronašli bolji kandidati …….. možda? Kažem možda jer bi takve osobe uz svoje kvalitete trebale biti spremne i preuzeti dužnost predsjednice ili predsjednika. 

Vratimo se stranci. Nedvojbeno je da je došlo do zaokreta u proteklih par godina od kad je stranka pod predsjedanjem Kreša Beljaka i njegovih suradnica i suradnika u predsjedništvu i glavnom odboru. Došlo je do kvalitativnog zaokreta i to na bolje," napisao je Bogdanović, a cijeli tekst možete pročitati na njegovom blogu.

Popularni Članci