STIŽE ZAHLADNJENJE Nema više proljetnog ugođaja, vrijeme u veljači primjerenije zimi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Za razliku od iznadprosječno toplog siječnja i samog početka veljače, s gotovo proljetnim ugođajem, u veljači će vrijeme biti znatno primjerenije zimi. 

Početkom novoga tjedna to će se osjećati po hladnoći, osobito jutarnjim minusima, kojih će biti i ponegdje blizu mora, a sredinom tjedna u unutrašnjosti Hrvatske ponovno će biti i snijega. Naravno, neće izostati ni magla i poledica, a na Jadranu će biti i juga i bure i...

I u utorak jutro u kopnenom će području biti relativno hladno, uz mjestimičnu maglu. Danju djelomice sunčano uz porast naoblake, najprije u krajevima uz Jadran, pri čemu do kraja dana u gorju može biti slabog snijega, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije kiše. U srijedu oblačno s oborinama -  u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom kiša, drugdje snijeg, koji će osobito u gorju stvarati novi snježni pokrivač. U istočnoj je Hrvatskoj moguća i kiša koja se smrzava na tlu. U četvrtak djelomično razvedravanje, ali u gorju će još u početku biti snijega.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, prema kraju dana uz povremenu kišu. U srijedu kiša ponegdje može biti i obilnija, a promjenljivo s povremenom mjestimičnom kišom nastavlja se i u drugoj polovini tjedna. U utorak će zapuhati jugo koje će u srijedu jačati, a na sjevernom dijelu okrenuti na buru, podno Velebita i jaku.

Popularni Članci