'ZAJEDNO PROTIV DIJABETESA U BORIKU' Članovi udruge Slatki život Dubrovnik posjetili Zadar

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Udruga Slatki život
Djeca i roditelji iz udruge Slatki život Dubrovnik proveli su četiri dana za zimske praznike u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, gdje se održao 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa koji su nazvali 'Zajedno protiv dijabetesa u Boriku'.

Krenuli su rano ujutro 3. siječnja, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s njima su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.  

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom pridružili su im se članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

U prostorima Hotela organizirali su radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, nakon koje će se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

U povratku, u nedjelju, 6. siječnja, nazočili su Svetoj misi u Samostanu svetog Frane.

"Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali. Vrijeme provedeno u Zadru ostat će nam u nezaboravnom sjećanju. Bilo je to jedno novo iskustvo, a koje odiše optimizmom toliko potrebitim obiteljima čije se dijete razboljelo od ove kronične bolesti", poručili su iz udruge Slatki život te se zahvalili svima na pomoći pri realizaciji ovog puta.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, studenata RIT-a i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Popularni Članci