ZAKON O STUDENTSKOM RADU USKORO U SABORSKOJ PROCEDURI Potrebica: 'Javna rasprava je završena, prepreka više ne bi trebalo biti'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Novi Zakon o studentskom radu, koji donosi brojne promjene u ovom sektoru, uskoro bi se mogao naći u saborskoj proceduri.

Kako je za Dubrovački dnevnik kazao ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica, koji je član radne skupine zadužene za navedeni zakon, javna rasprava je završena. 'Mogu potvrditi kako očekujemo stavljanje Zakona o studentskom radu u redovnu saborsku proceduru vrlo uskoro. Naime, završena je javna rasprava te prepreka više ne bi trebalo biti. Stupanje Zakona na snagu, uvjeren sam, željno iščekuju svi uključeni u domenu studenstkih poslova', kazao je Potrebica.

Podsjetimo, prema prijedlogu novog Zakona, proširit će se pravo na rad preko Student servisa te će mogućnost rada preko studentskih ugovora imati i izvanredni studenti. Također, sklapanje studentskih ugovora odsad će biti moguće i preko interneta, odnosno, neće biti potrebe za odlaskom u studentski centar, a regulirat će se i minimalna cijena studentskog rada.

Popularni Članci