Zamjenica župana na otvaranju simpozija 'Protuminsko djelovanje 2018.'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je otvaranju 15. jubilarnog međunarodnog simpozija ”Protuminsko djelovanje 2018.”, koji se od 10. do 12. travnja održava u Slanome. Zamjenica je tom prigodom održala pozdravni govor, u kojem je zahvalila svima uključenima u akcije razminiranja Dubrovačko-neretvanske županije kao i cijele Hrvatske.

”Uz zajednički trud i muku svih nadležnih institucija, hrabrih deminera te svih ostalih uključenih u hvalevrijednu akciju čišćenja juga Hrvatske 2014. godine Dubrovačko-neretvanska županija je napokon dobila status županije potpuno očišćene od mina i minsko eksplozivnih sredstava. Neizmjerno smo zahvalni svim zaslužnima što su napornim radom donijeli mir svima nama i čistu županiju budućim generacijama.” rekla je zamjenica Marević te naglasila kako se potrebno okrenuti sretnijoj i bezbrižnoj budućnosti koja se može ostvariti zajedničkim radom, upornošću i voljom.

Tijekom simpozija će biti riječi o postignućima i novostima protuminskog djelovanja u Hrvatskoj te onim tek planiranim, ali i već odrađenim akcijama, a glavne teme simpozija su iskustva iz protuminskog djelovanja u svijetu, nove tehnologije u protuminskom djelovanju, pomoć žrtvama mina, Ottawska konvencija – svijet bez mina do 2025. godine, povezanost terorizma i eksplozivnih ostataka rata i slično.

Otvaranju simpozija nazočili su ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Filip Dragović a simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. Suorganizatori su Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje i Hrvatski centar za razminiranje – Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o.

Popularni Članci