Zaposlenici Croatia Airlinesa: 'Situacija u našoj kompaniji je zabrinjavajuće loša'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Croatia Airlines
Izaslanstvo zaposlenika Croatia Airlinesa prezentiralo je u srijedu ministru mora prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću stanje i analizu trenutačne situacije u toj tvrtki te moguća rješenja za nastale probleme, a ministar je vrlo pozitivno reagirao i dogovorena je daljnja suradnja.

Izvijestio je to član Izvršnog odbora Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) pilot Ivan Šimundić.

Situacija u kompaniji je zabrinjavajuće loša i za sada se ne vide koraci u pozitivnom smjeru, no nadamo se kako će sastanak pridonijeti tomu da krenemo u pravom smjeru, izjavio je Šimundić nakon sastanka u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, piše N1.

Ustvrdio je kako je najveći problem trenutačni menadžment tvrtke koji, kako je rekao, zapravo nastavlja 25 godišnju tradiciju upravljanja poslovanja i model koji je bio aktualan još 90-tih godina i danas se provodi, iako je zrakoplovstvo industrija koja se najviše mijenja i u kojoj je jedna godina kao pet ili deset u nekim drugim industrijama. Ono što je prije pet godina bilo nezamislivo, danas je zamislivo i alijanse koje su bile čvrste danas se raskidaju, sklapaju se nove, dodao je.

Hrvatsko tržište je poraslo za 40 posto u posljednjih pet godina, Croatia Airlines je zadržala svoj udio i nakon restrukturiranja započetog 2012., dočekali smo 2018. s bitno lošijim svim pokazateljima u svim segmentima, osim nešto malo bolje popunjenosti putničke kabine, upozorio je Šimundić.

"Ministar nas je izvijestio da je poništen natječaj za predsjednika i članove Uprave Croatia Airlinesa i da će idući tjedan biti raspisan novi i da je tekst usuglašen", rekao je Šimundić.

Izvijestio je kako je Sindikat apelirao da se natječaj za novu upravu objavi i uprava što prije izabere jer, ustvrdio je, zrakoplovstvo s privremenim direktorom ne može ozbiljno poslovati i sklapati dugoročne ugovore. Sezona je na pragu i s 1. travnja kreće ljetni red letenja i bez nove uprave, koja ima mandat za provođenje reformi nemoguće je dobro poslovati, rekao je Šimundić.

Popularni Članci