ZRAKOPLOV SLETIO NA ZATVORENI DIO PISTE Pilot neinformiran i nepripremljen, u avionu bilo sedam putnika i tri člana posade

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Avioradar
Avion Trade Aira Turbolet koji je letio na relaciji Rijeka - Split - Dubrovnik sletio je na zatvoreni dio piste u Zračnoj luci Dubrovnik, među kamione i građevinsku mehanizaciju.

Kako piše AvioRadar incident se dogodio oko 12:45 sati, a zrakoplov je nakon slijetanja na pogrešni dio piste ostao tu 10ak minuta, a potom su došle žurne službe. Zrakoplov je napustio stazu u pratnji vatrogasaca i hitne i na drugom dijelu piste obavio se iskrcaj.

U zrakoplovu je bilo sedam putnika i tri člana posade, kako piše AvioRadar, a putnici nisu obaviješteni o pogrešnom slijetanju.

TraidAir se potom oglasio na službenom Facebook profilu.

"Trade Air je danas dobio informaciju kako je zrakoplov Let 410 Turbolet na letu TDR821 iz Splita za Dubrovnik, registracijskih oznaka OK-LAZ oko 12:45 sletio na pogrešni, zatvoreni, dio piste na zračnoj luci Dubrovnik.

Navedeni zrakoplov je unajmljen od češkog prijevoznika VanAir Europe za obavljanje zračnog prijevoza na domaćim linijama od vitalnog značaja za gospodarski i socijalni razvoj regija (Public Service Obligation). Trade Air je u ovom trenutku započeo istragu s dubrovačkom zračnom lukom te predstavnicima VanAir Europe.

Nakon slijetanja, iz predostrožnosti su na pistu izašli vatrogasci te Hitna pomoć, ali nikome od 7 putnika i 3 člana posade nije bilo potrebno pružiti pomoć niti je utvrđena ikakva šteta na zrakoplovu.

Ubrzo nakon slijetanja, zrakoplov je napustio navedeni dio piste te se parkirao na stajanci, gdje je obavljen iskrcaj putnika.

Nakon što prikupi potrebne informacije, Trade Air će obavijestiti nadležna tijela Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Pretpostavlja se da je do nepropisnog slijetanja došlo zbog neinformiranosti i nepripremljenosti pilota Trade Aira za let. Zrakoplov je potom odletio u sljedeću destinaciju. Agencija za zrakoplovstvo istražit će okolnosti događaja," napisali su.

Popularni Članci