Zamjenica gradonačelnika Tepšić objašnjava zašto ove godine neće biti glazbenog festivala na Orsuli

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Park Orsula
Ove godine na prekrasnoj pozornici Parka Orsula nećemo gledati renomirana svjetska imena

Iz Gradske uprave stigao je odgovor na naš upit u vezi koncerata koji će se ove godine održavati na Orsuli. Kako smo već pisali, od glazbenog festivala kakav je bio lani, neće biti ništa. Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić objašnjava koji su razlozi.

- Iskustva prošlogodišnjeg festivala nisu bila najbolja iz razloga što je festival bio jako skup i nije u tom smislu uspio postići održivost te je to jedan od razloga zašto je Rezervat Lokrum odlučio ne ići dalje s tom pričom – kazala je dogradonačelnica Tepšić, te dodala - Međutim, Dubrovačke ljetne igre su iskazale interes za organizacijom koncerata na tom prostoru pa će se ljetna pozornica parka koristiti za izvedbu koncerta u sklopu off programa Igara. Tako da ćemo već ove godine imati neke sadržaje, a vjerujem da ćemo i u budućem razdoblju kao Gradska uprava, u suradnji s relevantnim institucijama, imati osmišljenu koncepciju na koji način upravljati prostorom javnog parka i ostaviti ga, na prvom mjestu, na raspolaganju građanima.

Podsjetimo, prošle godine su na Orsuli prašili vrhunski svjetski izvođači poput Femija Kutija, a glazbeni festival je financirao Rezervat Lokrum.

VEZANE VIJESTI:

NEMA VIŠE FEMIJA KUTIJA I BEBEL GILBERTO Evo kakvi će se koncerti ovog ljeta izvoditi na Orsuli