NEMA VIŠE FEMIJA KUTIJA I BEBEL GILBERTO Evo kakvi će se koncerti ovog ljeta izvoditi na Orsuli

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Rezervat Lokrum izlazi iz organizacije koncerata

Prošle godine u Parku Orsula imali smo prilike svjedočiti sjajnom glazbenom festivalu s pregršt vrhunskih inozemnih izvođača, koji se ove godine, a vjerojatno ni sljedećih, više neće ponoviti. Naime, prošle je godine glazbeni festival financirao Rezervat Lokrum, no sada su se povukli iz bilo kakve organizacije. Potvrdio nam je to ravnatelj Ivica Grilec.

-Rezervat Lokrum ove godine neće sudjelovati u nikakvim koncertima vezanim uz Park Orsula. To ne spada u našu nadležnost, pa smo izašli iz toga. Što će s Orsulom ove godine biti, najbolje da pitate Grad Dubrovnik – kazao nam je Grilec koji je na mjestu šefa Lokruma naslijedio Marija Tevšića, a koji je prošle godine uz Andra Vidaka i Antonija Bratoša bio organizator glazbenog festivala.

Doznajemo da će ove godine iza organizacije koncerata na Orsuli stajati Dubrovačke ljetne igre. Glasnogovornica Ljetnih igara Karla Labaš kaže da je to istina.

-Ljetne igre će ove godine organizirati koncerte na Orsuli u sklopu off programa Igara. Ti će se koncerti održati tijekom trajanja Igara. Upravo smo u fazi gdje dogovaramo kako će to izgledati – rekla nam je Labaš dodavši da program još uvijek nije finaliziran.

Razmatraju se jazz koncerti, ali i neki drugi tipovi glazbe, a više informacija bit će poznato uskoro.

MM