ANSAMBL LADO U Kazalištu pogledajte izvedbu 'Dobra večer, dobri ljudi', poklanjamo ulaznice!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sretna dobitnica nagradne igre je Željka Ferri. 

U organizaciji Folklornog ansambla Linđo i Kazališta Marina Držića večeras s početkom u 20 sati u Kazalištu Marina Držića održat će se vokalno instrumentalni koncert ansambla LADO pod nazivom "Dobra večer, dobri ljudi". 

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO.
Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske.
Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbenog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske.
Orkestar Ansambla LADO sudjeluje na svim koncertima ansambla - plesnim i vokalno instrumentalnim, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama.

Ulaznice se mogu kupiti danas od 9 do 12 te od 18 sati do početka koncerta na blagajni Kazališta Marina Držića, a mogu se i rezervirati na 099/833-0679.

Popularni Članci