Besplatne slikarske radionice akademskog slikara Želja Perkovića za sve uzraste u Dubrovačkim knjižnicama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, a povodom programa Feste sv. Vlaha, u Narodnoj knjižnici Grad odvijat će se besplatne slikarske radionice za djecu od 12 godina pa nadalje za sve uzraste, koje će voditi akademski slikar Željo Perković. Radionice će se odvijati u Saloči od zrcala utorkom i četvrtkom u sljedećim terminima: 21., 23., 28. i 30. siječnja u 17:30 sati.

Radionice će se sastojati od četiri praktična predavanja u trajanju 60-90 minuta gdje bi se polaznici upoznali s postupkom rada s materijalima koji se rijetko koriste osim u stručnim školama. Također, naučit će raditi i tehniku ulja na platnu na najjednostavniji način. Svaki sudionik dobit će pribor za rad, a tema radionica je sveti Vlaho.

Za radionice se potrebno prijaviti mailom na djecji@dkd.hr ili u inbox Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.

Broj polaznika je ograničen!

Željo Perković, akademski slikar i autor brojnih izložbi, koji već godinama tvrdi da ima 27 godina i kategorično ostaje pri toj tvrdnji. Predsjednik i trener u Karate klubu ”KAKATO” – Dubrovnik. Divemaster sa 500-tinjak zarona što je očigledno ostavilo traga na inspiraciju i izbor motiva.

”Sve što u životu radim, radim isključivo iz ljubavi! Sretna je okolnost da se od toga može živjeti”, kaže Perković.

Neke od njegovih izložbi:

Samostalna izložba Dubrovnik (2011.)

Galerie, Thuillier Paris (2016.)

Carrousel du Louvre Paris (2017.)

La biblioteca ”Angelica” Rome (2017.)

Saloča od zrcala, Dubrovnik (2018.)

Popularni Članci