Djela Weberna, Haydna i Šostakoviča u izvedbi Gudačkog kvarteta DSO-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će koncert u atriju Kneževa dvora u petak, 22. lipnja. Ovaj sastav čine violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violist Šimun Končić i čelistica Mihaela Čuljak. Početak koncerta je u 21 sat.

Mlade snage i sjajni glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, okupljeni u gudački kvartet, ovaj će petak izvesti zanimljiv program u Dvoru. Pripremaju, naime, Webernov Langsamer Satz, Haydnov Kvartet br. 2 "Kvintni" i Šostakovičev Kvartet br. 8 u c molu, op. 117. Osobito zanimljivo na programu jest posljednje, Šostakovičevo djelo. Ono će se svirati 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, a zapravo i jest nastalo u spomen na žrtve fašizma, odnosno svih totalitarnih režima. Šostakovič je, naime, pri posjetu Dresdenu, još uvijek razrušenom od Drugog svjetskog rata i zgrožen slikama takvog grada pronašao inspiraciju za ovo kompleksno i melankonično djelo.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Popularni Članci