PRIJAVITE SE! Postanite najljepša mama Hrvatske, a usput učinite i dobro djelo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Izbor za najljepšu mamu ove godine je zaživio na području cijele Hrvatske. Promidžba turizma, krajolika, kulture, običaja, baštine i tradicije samo su dio ovog glamuroznog, ali humanitarnog događanja koje će se održati u Šibeniku 1. rujna. 

Cilj natjecanja je da se osim ljepote žene istakne i uloga majke koju žena ima u obitelji i društvu. Majka nije samo kućanica, već je najčešće uspješna žena koja i u poslovnom svijetu postiže dobre rezultate uz sve ostale obveze. Često su žene stavile svoje snove u ladice onog trenutka kad su se odlučile posvetiti majčinstvu. Iz tog razloga, na ovom natjecanju majke se mogu zabaviti, steći nova prijateljstva i pronaći vrijeme za sebe uz raskoš i sjaj te jedne večeri natjecanja.

Nositeljica licence je Maja Gnjidić Verdecchia, nekadašnja Miss mama Italiana 2010., a nakon pilot projekta 2016. u Šibeniku se odlučuje registrirati licencu po nazivom NMH.

U sklopu natjecanja će se održati tri regionalna izbora:

12.5. OSIJEK u TC PORTANOVA, rok za prijave je do 1.svibnja,

26.5. SPLIT u Hotelu PARK, rok za prijave je 15. svibnja.

Prva polovica lipnja ZAGORJE, rok za prijave je do 27.svibnja.

Šest najbolje ocijenjenih mama iz svakog regionalnog izbora ide u finale, koje će se odrzati u Šibeniku 1. rujna. Pravilnik natjecanja i službena prijavnica se mogu dobiti putem e-mail adrese n.mama.hrvatske@gmail.com.  

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je promocija tradicije i gastro ponude. Tako je natjecanje započelo s gastronomskim projektom pod nazivom Food, art&wine u dvorcu Bračak u Zagorju gdje su se predstavili domaći tradicionalni proizvodi na moderan način. Održana je radna večera koja je povezala dvije regije i dala mogućnost budućih suradnji. Svoje radove izložila je akademska slikarica Maja Vukina Bogović.

Drugi dio ovog projekta se nastavlja u Šibeniku 31. kolovoza gdje će se na tradicionalan dalmatinski način predstaviti domaći proizvodi i autohtone sorte vina. Podsjetimo, prošlog kolovoza u Šibeniku je bio gost skandinavski masterchef Peter Nordin koji je gradu poklonio recept pod nazivom Šibenski medaljon.

Ovaj izbor ima i humanitarni karakter, koji se prošle godine sastojao u blagdanskom uređivanju dječjeg odjela Opće bolnice Šibenik, predstavom mađioničara Kaspera te donacijom igračaka i slatkiša. Organizatori se nadaju i ove godine ponoviti slično iskustvo jer smatraju kako su djeca najveće blago ovog svijeta.

I drugi mogu podržati projekt i prijaviti se za sponzorstvo putem e-mail adrese n.mama.hrvatske@gmail.com ili na broj 091/6185777.

Pozivamo sve majke da se prijave na ovaj projekt i predstave Dubrovačko-neretvansku županiju!

Popularni Članci