KAKAV DOŽIVLJAJ U SUNSET BEACHU! Uživajte u okusima Latinske Amerike i koncertu grupe Cubismo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Još jedan sadržajan dan je pred posjetiteljima Good Food Festivala Dubrovnik 2018. 

Petak, 19. listopada donosi nastavak festivalskih radionica uključujući radionicu pripreme krokanta u udruzi Deša, radionicu kuhanja u skladu s prirodom poznatog hrvatskog chefa Dina Galvagna te radionicu ''Štrukle i savijače'' koju priređuje Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Kruna svih događanja u petak bit će jedinstvena Venezuelanska večera u restoranu Kantenari, Sunset Beach Dubrovnik. Domaćin i chef Ricardo Luque uz glazbu grupe Cubismo učinit će tu večer jednom od onih koje se ne propuštaju!

Festivalska događanja počinju radionicom pripremanja tradicionalnih slastica Udruge Deša u 10 sati u Lazaretima. Druga Dešina radionica na ovogodišnjem Good Food Festivalu posvećena je primorskom svadbenom krokantu koji se izrađuje od mjendula i šećera, koji se zajedno prže na laganoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju. Nakon toga se ulijeva u kalup ili se namašćenim nožem brzo izrađuju razni oblici. Međutim, svaka domaćica koja se jednom upustila u izradu krokanta zna da to nije nimalo jednostavno. Potrebna je brzina, vještina, znanje, a nadasve iskustvo!

Program festivalskog petka nastavlja poznati chef Dino Galvagno kojem ovo nije prvi put na Good Food Festivalu Dubrovnik. Omiljeni hrvatski chef održat će radionicu kuhanja u skladu s prirodom u 11 sati u TIC-u Pile. Prikazat će kreativni proces stvaranja jela u kojemu se svjesno, ili bolje rečeno savjesno, trudi što manje naškoditi svom prirodnom okruženju i funkcionirati u skladu s njim. Tema radionice je priprema jela koje podržava održivo ribarenje i marikulturu, te priprema ukusnog i doista zanimljivog jela.

Ove godine na festival prvi put stiže Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba! Radionicu ''Štrukle i savijače'' održat će voditeljica Karmela Karlović uz asistenciju Sanje Mikše i Sandre Rončević, u 17 sati u TIC-u Pile. Poznata zagorska popevka veli “Mamica su štrukli pekli, meni nisu nikaj rekli”, no na ovoj radionici sve će se reći o pripremi štrukli i savijača: od tankog tijesta, pripreme nadjeva do rezanja i pečenja. Svi okupljeni će moći pomoći prilikom razvlačenja tijesta, slaganja nadjeva, sve do trenutka kada će vrući štrukli i savijače od jabuka izaći iz pećnice spremni za kušanje.

Ove godine na festival okuse Latinske Amerike donosi Ricardo Luque, koji će biti domaćin Venezuelanske večere u 18:30 u restoranu Kantenari, tijekom koje će nastupati grupa Cubismo. Ricardo Luque je ne samo Venezuelanac, glazbenik, fagotist, pjevač već ujedno i otac četvero djece, entuzijast, hiperaktivac, i ljubitelj kuhanja... Kuhanje je došlo na kraju kada mu je arepa donijela pobjedu u prvoj emisiji Masterchefa 2006. godine. Tada je odlučio otvoriti „areperu“ i upoznati Hrvate s arepom, tradicionalnim venezuelanskim „kruhom“. Ricardo je u Hrvatsku došao prije 28 godina nakon završetka Glazbene akademije u Moskvi. Iako je široj publici poznat po svojoj pjevačkoj karijeri, Ricardo je fagotist Zagrebačke filharmonije, a pjevanje je još jedan način kojim predstavlja bogatu kulturu i umjetnost svoje domovine. Kroz glazbu i okuse Latinske Amerike, ovoga puta Ricardo donosi djelić svog kontinenta Dubrovčanima i njihovim gostima. Pokazat će koliko bliske, a ujedno i različite te dvije kuhinje mogu biti. Ono što je sigurno: u venezuelanskoj kuhinji nema nespojivog i zabranjenog, kombinacijama je samo mašta granica, poručuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. 

Popularni Članci