MARATON LAĐA U PLOČAMA Uživajte u atraktivnom programu, od natjecanja, koncerata do sajma!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Maraton lađa na Neretvi jedan je od najmasovnijih i najposjećenijih amatersko-sportskih natjecanja u Hrvatskoj. Prošle godine obilježena je jubilarna 20. godišnjica ovog spektakularnog događaja, a u tih 20 godina održavanja sudjelovao je respektabilan brojekipa i veslača. Po gledanosti, Maraton lađa je jedan od najvećih događaja Hrvatskoj, a ujedno i turistički spektakl i atrakcija. Uživo ga gleda nekoliko desetaka tisuća gledatelja na cijeloj ruti. Za pobjedu u ovom prestižnom natjecanju i osvajanje štita kneza Domagoja na Maratonu lađa 2018. borit će se 26 lađarskih ekipa odnosno 260 veslača.

Na svom putu do cilja od Metkovića do Ploča dugom 22.5 km svaki veslač će u prosjeku izveslati impresivnih 9000 zaveslaja.

            Ove godine Grad Ploče i Turistička zajednica Grada Ploča pripremili su petodnevni manifestaciju posvećenu ovom najznačajnijem događaju u dolini Neretve.

            Manifestacija se otvara 6. kolovoza u 20.30 sati velikim koncertom „Četiri tenora“ - Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor. Ovaj koncert zasigurno će oduševiti publiku željnu profinjenog glazbenog izričaja jer su na repertoaru ovih vrhunskih vokala poznate arije, kancone i evergreeni.

            Drugi dan manifestacije, 7. kolovoza od 20 sati rezerviran je za Lađarsku večer i druženje s lađarima u „dnevnom boravku“. Kroz neformalni razgovor predstavit će nam se lađarske ekipe sa područja grada Ploča i predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović . Za više zabave pobrinuti će se funky-reagge grupa Mjesni Odbor koncertom u 21 sat.

            8. kolovoza za dobru zabavu i znanstveno fantastični ritam pobrinuti će se Sciefidelity Orchestra koncertom na Rivi s početkom u 21 sat.

            Da zabave i ritma ne nedostaje 10. i 11. kolovoza pobrinuti će se pivari na Danima craft piva koja, naravno ne bi bila neodoljiva da ne nude 20-ak vrsta craft piva uz dobru muziku. Stoga su svi ljubitelji piva i dobre zabave pozvani na Rivu 10. kolovoza u 20 sati na 2. Dane craft piva u Pločama.

            11. kolovoza startom 26 lađarskih ekipa u 17 sati iz Metkovića započinje Maraton lađa i nakon nešto više od dva sata i odveslanih 22,5 km očekuje se pristizanje najbržih ekipa na cilj u Pločama.

             „Muku čekanja“ na dolazak prvaka 21. Maratona lađaolakšat će zabava uz dobru muziku. Svakako preporučujemo kušanje okusa i mirisa neretvanskih delicija iz domaće proizvodnje. Njih će predstaviti vrijedne ruke bogatog neretvanskog, ali i okolnih krajeva kroz Sajam domaćih proizvoda i 2. Dani craft piva, koji počinju u 17 sati.

            Službeno proglašenje pobjednika i svečana dodjela medalja i štita kneza Domagoja je u 21 sat nakon čega se program nastavlja uz koncert Nene Belana do kasno u noć.

(Ugostiteljski objekti u Gradu će biti otvoreni do ranih jutarnjih sati)

Program možete pregledati i na web stranici www.maraton.ploce.hr.

Popularni Članci