NE PROPUSTITE! Bogat program ovog vikenda u kinu Slavica

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ciklus Rendez-vous petkom predstavljaju se francuske zvijezde, glumice čija je slava u to doba prelazila granice njihove domovine i velike kinematografije u kojoj su stvarale.

U večerašnjem filmu Lola iz 1961. godine, naslovnu ulogu tumači Anouk Aimée, cabaret zabavljačice u Nantesu i majke mladog dječaka. Prošlo je već sedam godina otkako ih je dječakov otac ostavio i otišao u Ameriku s obećanjem da će se vratiti kada se obogati. U njegovoj odsutnosti u Lolu se zaljubljuje Roland, njezin prijatelj iz dječjih dana, a prema njoj nije ravnodušan ni američki mornar Frankie. Festivali i nagrade: BAFTA Awards 1963 / New York Film Critics Circle Awards 2001 - Special Award. Početak projekcije je u 21 sat.

Subota je rezervirana za talijansko-francusku komediju Lude od sreće redatelja Paola Virzija. Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) samozvana je milijarderka koja živi u svom svijetu mašte i ne prestaje pričati, a Donatella (Micaela Ramazzotti) tetovirana je, introvertna i osjetljiva mlada žena okupirana prošlošću i bolom zbog oduzetog skrbništva nad sinom jedincem. Obje su pacijentice u modernoj, ali izoliranoj psihijatrijskoj klinici u Toskani, gdje se razvija njihovo dirljivo prijateljstvo. Tijekom obrazovnog programa izvan imanja bolnice, ukaže im se prilika za bijeg koja ih vodi u nezaboravni provod i potragu za ljubavlju i srećom u "ludnici na otvorenom", odnosno svijetu mentalno zdravih... Početak filma je u 21 sat.

Nedjelja je rezervirana za program Modri kavez koji, uz projekciju istoimenog dokumentarca o životu pomoraca, uključuje gurmansko iznenađenje koje priprema Ludo more feat. Ivan Pažanin te u glazbenom dijelu nastup Zorice Kondže i Joška Banova. Početak programa u 20,30.

Popularni Članci