NOVI GRANDLAND X Iskoristite testnu vožnju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Novi najveći član Opelove X obitelji, pripadnik SUV-a, konačno je stigao u Auto Dubrovnik. Od danas, do subote 17. ožujka imate jedinstvenu priliku provesti testne modele s različitim motorima i mijenjačima. 

Testnu vožnju možete već unaprijed i rezervirati na http://opel.auto-dubrovnik.hr/webforms/testna_voznja/

Početna cijena Grandlanda iznosi 156 tisuća kuna, a trenutni modeli imaju tri motora. Dizelske boje brani 1,6-litreni motor sa 120 konja, a benzinske 1,2 turbo od 130 KS. Na raspolaganju su 6-brzinski ručni i automatski mjenjači, a kao vrhunac ponude tu je 2.0 od 177 KS  8-stupanjski automatik. Grandland X, najavljeno je, s vremenom će ponuditi i plug-in hibridnu izvedbu.

U Auto Dubrovniku imate priliku isprobati dizelsku verziju s ručnim i automatskim mjenjačem, opremljenu svim naprednim sustavima pomoći u vožnji. SUV dovoljno prostran za pet osoba i 514 litara prtljage, u vožnji je agilan i ugodan. Ergonomska sjedala za svaku su pohvalu, grijana mogu biti i stražnja sjedala, kao i kolo upravljača te vjetrobransko staklo.
Autom dugim 4 i pol metra lako je manevrirati, a parkiranje olakšavaju senzori i kamera. Grandland X opremljen je svim naprednim sustavima koji jamče visoku razinu komfora i sigurnosti, a svakako treba izdvojiti napredna prilagodljiva LED AFL svjetla i prednju kameru Opel Eye kao temelj raznih sustava, primjerice prepoznavanja prometnih znakova i upozorenja na nenamjerno napuštanje prometne trake. Automatski tempomat prilagođava se ograničenjima brzine, ali u slučaju potrebe također potpuno zaustavlja automobil. Sustav upozorenja na mogući frontalni sudar kočit će i ako ispred vozila uoči pješaka. Automatska pomoć prilikom parkiranja prepoznaje odgovarajuća mjesta za uzdužno i koso parkiranje te automatski parkira automobil; vozač samo mora rukovati papučicama. Dostupan je i  osobni pomoćnik za povezivanje usluge Opel OnStar s Wi-Fi hotspotom i drugim uslugama kao što su rezervacija hotelskih soba i traženje mjesta za parkiranje.

U sve navedeno možete se sami uvjeriti, trebate samo svratiti u Auto Dubrovnik i napraviti đir, a najsretniji posjetitelj dobiva Grandland X na korištenje za vikend po želji!

Popularni Članci