ZANIMLJIVA IZLOŽBA NA MLJETU 'Najistaknutija spomenička baština NP Mljet', ovaj otok je nadaleko poznat po svojim prirodnim vrijednostima i kulturno-povijesnim spomenicima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NP MLJET
Nacionalni park Mljet organizira izložbu fotografija pod nazivom „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet” koja će se održati u prostorijama Doma kulture u Babinom Polju 22. studenog s početkom u 11h.

Otok Mljet je nadaleko poznat po svojim prirodnim vrijednostima, ali i brojnim kulturno-povijesnim spomenicima te tradicijom. U godini Europske kulturne baštine, izložbom crno bijelih fotografija široj javnosti će se predstaviti dio mljetske kulturne baštine na području Nacionalnog parka Mljet s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja iste. U fokusu izložbe su rimska palača u Polačama i benediktinski samostan Sv. Marije na istoimenom otoku.

Tradicija otoka je prethodno predstavljena kroz izložbu „Lipi naši škoji” autora Vida Bagura, dok je dio kulturne baštine predstavljen i kroz izložbe fotografija „Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike” autora Igora Miholjeka.

Izložba „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet” bit će otvorena za sve posjetitelje do kraja 2018.

Popularni Članci