OD CELULITA DO VISOKOG TLAKA Metoda koja rješava brojne zdravstvene probleme od sada i u Dubrovniku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Salon za hidžamu 'Ventuza' svečano je otvoren ovog tjedna u DOC-u na adresi Kralja Tomislava 7, a riječ je o posve novoj usluzi koja je od sada dostupna i u Dubrovniku.

Za pojmove poput 'hidžama' ili 'ventuza' zasigurno ste već negdje čuli. Riječ je o metodi koja na prvi pogled možda i izgleda 'strašno', ali je zapravo u potpunosti sigurna, bezbolna i neinvazivna, a može pomoći pri liječenju mnogih bolesti te se koristila još kod starih Grka, Perzijanaca i Arapa, kao i kod autohtonih naroda Kine. Kinezi ovu metodu koriste više od 3 tisuće godina.

Riječ 'hidžama' u prijevodu znači 'sisanje' ili 'isisavanje' pa ova metoda nosi navedeno ime jer se prilikom iste pomoću vakuuma izvlači toksična zgrušana krv. Ta krv se nalazi ispod kože i zatrovana je toksinima, i to u postotku od čak 80 do 90 posto, dok samo 10 do 20 posto zauzimaju krvni elementi. Biološke materije koje eliminiramo tom metodom nastaju kao proizvod našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, manjka fizičke aktivnosti, pušenja, konzumiranja nezdrave hrane i pića te lijekova.

Sam tretman traje od 30 do 40 minuta, a otkad se izvodi metoda ventuze ili hidžame, nisu zabilježene nikakve kontraindikacije. Zbog brojnih blagodati na zdravlje, bezbolnosti i sigurnosti same metode, koriste je i brojne poznate osobe, među kojima svakako prednjače sportaši. Među njima su najbolji plivač svih vremena Michael Phelps, plivačica Natali Coughlin, poznati NBA košarkaš Jusuf Nurkić te američki gimnastičar Alex Naddour koji odavno koristi metodu za koju tvrdi kako je to tajna njegovog dobrog zdravlja i vitalnosti.

Metode hidžame i ventuze pomažu kod brojnih bolesti i zdravstvenih komplikacija poput bolova u leđima, stresa, išijasa, povišenog krvnog tlaka, artritisa, kroničnog umora, gubitka težine, depresije, celulita, glavobolje. Preporučuje se i zdravim ljudima kao prevencija nastanka bolova ili bolesti.


Kako su svi oni koji žele isprobati metodu koja rješava brojne zdravstvene probleme u dobrim rukama, dokazuje činjenica kako je vlasnik salona u Dubrovniku iskusni Dino Avdić, medicinski tehničar, student fizioterapije i jedan od rijetkih terapeuta koji ima licencu za ventuzu i hidžamu.

Salon Ventuza nagradit će dvoje najbržih čitatelja Dubrovačkog dnevnika koji rezerviraju svoj tretman na broj 091/602-4030 ili 099/595-1466.

(promo)

Popularni Članci