PORPORELA ZAGAĐENA FEKALIJAMA Onečišćeno more, ne kupajte se tamo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Porporela u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama, izvijestili su iz Županije. 

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 11. rujna 2019., tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Porporela u Dubrovniku, uzorkovanog 09. rujna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.
Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom da uzorci mora na plaži Porporela u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti. 

Popularni Članci