PROGNOZA VREMENA Nakon sunčanog Božića, stiže pogoršanje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Boris Bašić/Storm Chasers Dubrovnik/Facebook
Dok Božić u većem dijelu zemlje protječe u znaku sunca i iznadprosječno visokih temperatura, već od srijede stiže promjena vremena s obilnom kišom, a meteorolozi za četvrtak najavljuju snijeg i u nizinama.

U utorak će na Jadranu zapuhati umjereno jugo te će duž cijele obale biti zamjetno oblačnije, a kiša će biti najčešća na širem riječkom području. U srijedu će jugo jačati na jako i olujno te će do četvrtka lokalno pasti i obilnija kiša. U četvrtak će jugo na sjevernom dijelu okrenuti na buru s kojom će stići hladniji zrak. No, do tada uz južinu, osobito u srijedu, bit će i razmjerno toplo.

U unutrašnjosti će u utorak kiše biti većinom u gorju, a od srijede i u središnjim predjelima. Puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni, zatim i jugoistočni vjetar. U četvrtak stiže zahladnjenje te će kiša prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, a zatim prema kraju dana vjerojatno i u nekim nizinama.

Kraj tjedna trebao bi donijeti smirivanje vremena i prestanak oborina, ali temperature bi trebale ostati u okvirima prosjeka za ovaj dio godine, javlja Index.

Popularni Članci