PRVI MLJET OUTDOOR FESTIVAL Biciklirajte, hodajte, planinarite, vježbajte i lijepo jedite u Pomeni!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA, Javna ustanova Nacionalni park Mljet u suradnji s Turističkom zajednicom Mljeta, Udrugom Deša i Hrvatskom gorskom službom spašavanja 19. i 20. listopada organizira prvi Mljet Outdoor Festival. Cilj događanja je posjetiteljima omogućiti da kroz rekreativne aktivnosti te sudjelovanje u radionicama upoznaju prirodne ljepote NP Mljet kao i gastro ponudu našeg najzelenijeg otoka.

Mljet Outdoor Festival održava se u sklopu projekta kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a koji za cilj ima optimizirati posjećivanje Nacionalnog parka, podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja te doprinijeti ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u NP Mljet.

Tako će svi oni koji 19. i 20. listopada dođu u Pomenu na Mljetu moći besplatno biciklirati, hodati, planinariti i vježbati u organiziranim skupinama te sudjelovati u gastro radionicama, u sklopu kojih će se pripremati tradicionalna jela s otoka. Osim toga, sve prisutne u subotu navečer očekuje koncert uživo uz ribarsku večeru. 

Više informacija dostupno je na: www.np-mljet.hr te https://www.facebook.com/nationalparkmljet   

Popularni Članci