TO SE NE PROPUŠTA Nagrađivani violinist Luka Ljubas i Orkestar pod ravnanjem TaeJung Leeja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sljedeći koncert na programu Dubrovačkog simfonijskog orkestra održava se u petak, 18. svibnja u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom će ravnati južnokorejski dirigent TaeJung Lee, dok će kao solist nastupiti mladi violinist Luka Ljubas, prošlogodišnji pobjednik Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml. Početak koncerta je u 21 sat.

Čuveni dirigent Zubin Mehta za južnokorejskog dirigenta rekao je: "TaeJung Lee talentiran je i izvrstan dirigent neizmjernih vještina i izvanredne muzikalnosti!”, u što se dubrovačka publika imala priliku uvjeriti prije dvije godine na koncertu u gradu. Nakon početnog obrazovanja u Seulu, seli u Beč gdje diplomira na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kod uglednog maestra Uroša Lajovica, a tamo je završio i poslijediplomski studij. Danas ravna vodećim svjetskim orkestrima, a jednako uspješna karijera predviđa se i za mladog Luku Ljubasa.

Mladi violinist Luka Ljubas rođen je u Beču, u hrvatsko – japanskoj glazbeničkoj obitelji. Riječ je o umjetniku koji je 2017. godine proglašen pobjednikom Međunarodnog violinističkog natjecanja „Vaclav Huml“ koje se četrdeset godina održava u Zagrebu i tako postao prvim hrvatskim violinistom koji je u povijesti tog uglednog natjecanja osvojio prvu nagradu. Iza sebe ima brojne solističke nastupe, i u bečkom Konzerthausu i na koncertnim pozornicama u Armeniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italiji, Sloveniji i Japanu.

Na programu su djela F.B. Mendelssohna: Koncert za violinu i orkestar u e molu i Simfonija br. 4 u A duru 'Talijanska'.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Popularni Članci