U ČITAONICI KNJIŽNICE Večeras predstavljanje desetog Literata

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstavljanje desetog obljetničkog broja godišnje revije za književnost i publicistiku ‘’Literat’’ u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, upriličit će se u srijedu, 13. studenoga 2019., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati. Tim povodom u prizemlju Narodne knjižnice bit će postavljena izložba grafičke dizajnerice Nore Mojaš koja je zaslužna i za ovu jubilarnu naslovnicu, a Literat će predstaviti dr.sc. Ivana Lovrić Jović, prof. hrv. jezika Mariela Marković, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro i prof. hrv. jezika Tajana Martić.

Deseti broj Literata, u desetoj godini postojanja udruge Društva dubrovačkih pisaca, donosi po običaju svekoliki književni dubrovački đir, puno znanih pisaca, starih i novih autora, tu je i strip Ninoslava Kunca, crteži i tekst Davora Mojaša…

Inače, 'Literat’ je prvi izdavački projekt, izazov i avantura Dubrovačkog društva pisaca. U nakani da jednom godišnje predstavi svoj spisateljski potencijal, širinu interesa, osobne i druge zaigranosti i zainteresiranosti svoga članstva, Dubrovačko društvo pisaca pokrenulo je 2010. časopis koji će idućih godišta redovito, širem a posebno dubrovačkom čitateljstvu, nuditi zanimljivo i poticajno štivo svjedočeći o stalnoj, ponekad utihnuloj i suspregnutoj ali uvijek prisutnoj i Gradu imanentnoj, literarnoj ponudi koja zaslužuje ovakvo i ovakva izdanja, piše u svom tekstu urednik ‘Literata’ Davor Mojaš.

Popularni Članci