'RAVANJSKI LJETNI DANI KULTURE' Najavljen bogat program trodnevne manifestacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ravno, Općina Ravno i Udruga Stijena
U Ravnom, u petak 15. lipnja, svečano se otvara treći po redu kulturni festival 'Ravanjski ljetni dani kulture', koji organiziraju Općina Ravno i udruga Stijena. 

Tijekom trodnevne manifestacije, održat će se niz kulturnih događanja i radionica. Očekuju nas glazbeni i scenski nastupi, predstava, likovne izložbe uz obilje veselja.  Sam početak manifestacije, uz svečano otvaranje koje je planirano u 20:30 sati, obilježit će KUD SKLAD Đakovo uz prigodne plesove i običaje uz tamburaše. Drugi dan, subota, 16.lipnja,  je bogat sadržajima kao što su: početak likovne kolonije s temom Ravno i seoski običaji, klesarska radionica s temom „Spomenik- instalacije ravanjskim zidarima i klesarima, a u idiličnom ambijentu, tzv. Gišinom gumnu, Vesna Slobođan će pričati priče za djecu o vilama.

U Lovačkom domu Ravno održati će se predstava „RODIJACI“ Petra Miloša. Dogovoreno je zajedničko druženje uz utakmicu Hrvatska-Nigeria. U večernjim satima naši prijatelji iz Slavonije- Slavonski tamburaši  zabavljat će nas na Trgu željezničke stanice u Ravnom (Hotel Stanica). Naglasak je i na tradicionalnoj lokalnoj gastronomskoj ponudi ravanjskih ugostitelja.

Tijekom subote također su organizirani Dani otvorenih vrata te je moguće u slobodno vrijeme posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenicu.

U nedjelju, 17. lipnja, postavit će se instalacija spomenika u kamenu posvećena ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će ostati u zgradi općine kao dekoracija. Sveta Misa na Trebinji počinje u 10:00 sati, a program završava uz bećarce i šokačko kolo.

plakat

Popularni Članci