'ULICAMA NAŠEG GRADA' Klapski nastupi se vraćaju u Grad, a za koji tjedan slijedi pravi spektakl

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Manifestacija ''Ulicama našeg grada'', u organizaciji Grada Dubrovnika, ponovno vraća klapsku pjesmu na tri lokacije u gradu i to na skaline ispred Dominikanaca u Gradu, kraj fontane u Uvali Lapad i u Mokošici. Nastupi klapa počinju u petak 1. lipnja i trajat će sve do 30. rujna.

Sudjeluje ukupno osam klapa – Ragusa, Subrenum, Ragusavecchia, Kaše, Maestral, Pučki pjevači, Ženska klapa Linđo i Poklisari. Izvedbe su ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u Gradu, četvrtkom u Uvali Lapad, a jednom mjesečno klape će nastupiti i u Mokošici. Izvest će ukupno preko 70 koncerata u iduća četiri mjeseca.

Poseban program priprema se za Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, kada će klapski program, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, biti obogaćen dodatnim izvedbama. Tako će ispred Crkve sv. Vlaha, nakon nastupa klapa s početkom u 20 sati, koncert izvesti i Dubrovački simfonijski orkestar, u Uvali će uz klapu nastupiti i limena glazba, a u 21:30 koncert klapa počinje i u Mokošici.

Popularni Članci