VEČERAS U MALE BRAĆE 'Istina o Gradu slobode' i 'Mojim prijateljima' uz slobodan ulaz

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar večeras će u crkvi Male braće održati koncert u povodu blagdana svetoga Nikole i Dana dubrovačkih branitelja koji se obilježava sutra.

. Koncert će započeti u 20 sati. Orkestar će s Mješovitim zborom Libertas i Dubrovačkim komornim zborom te solisticom Dubravkom Šeparović Mušović, uz naraciju Sebastijana Vukosavića, izvesti oratorij “Istina o Gradu slobode“ (De Civitate libertatis veritas) Đela Jusića. Klapa Ragusavecchia će s orkestrom izvesti “Mojim prijateljima“ Srećka Kljunka, a koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini.

DSO svake godine tradicionalno održava ovaj koncert u sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja Grada Dubrovnika, a za ovu godinu priprema oratorij Đela Jusića koji je skladao u ratnom razdoblju, inspiriran životom u napaćenom Dubrovniku, u danima razaranja Grada u jesen 1991. godine, a na tekst tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Želimira Puljića i stihove akademika Luka Paljetka. Svaki od jedanaest stavaka oratorija na svoj način vraća sjećanje na najteži napad na Dubrovnik i teške dane dubrovačke povijesti,  ujedno odaje počast svim borcima za naš Grad, osobito onima koji su dali svoj život za njega, a na kraju govori o pobjedi i slobodi . Oratorij se osim u Dubrovniku, izveo i u Splitu, Steyeru, Beču i Zagrebu.

Na programu je “Mojim prijateljima” dubrovačkog branitelja, glazbenika i političara Srećka Kljunka koju će s orkestrom izvesti klapa Ragusavecchia, a za čiji je aranžman zaslužan trubač DSO-a, Damir Butigan.

Ulaz na koncert je slobodan.

Popularni Članci