VINOLJUPCI, IMAMO SJAJNE VIJESTI! Uživajte u radionicama FestiWinea, bit će i slatkoga

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Organizatori Dubrovnik FestiWinea za sve su ljubitelje hrane i vina ove godine pripremili bogat program na kojem će se predstaviti jedinstvene radionice i vrhunska vina, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti. 

Svi gurmani i vinoljupci koji posjete ovogodišnji Dubrovnik FestiWine imat će priliku sudjelovati u zanimljivim radionicama i predavanjima na temu gastronomije i vinarstva.


Gault & Millau Masterclass radionica japanskog chefa Ippeija Uemure iz Marseillea nazvana 'Mediteran na japanski način', prva je na redu 20. travnja od 16.00 do 17.30 sati. Chef Uemura osnivač je i chef marsejskog restorana Tabi no Yume. Poznati gastronomski vodič Gault & Millau proglasio ga je talentom za 2017. godinu, a ujedno je i dobitnik Nagrade za najbolju morsku kuhinju. Chef Uemura zainteresiranim će posjetiteljima otkriti tajne japanske pripreme hrane i pažljivog sljubljivanja modernih tehnika s tradicionalnim mediteranskim namirnicama. Radionica će se održati na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski, a kotizacija iznosi 500,00 kuna po osobi.

Radionicu Salona pjenušavih vina, 'Susret u pjenušavoj čaši: Hrvatska & Slovenija' 20. travnja od 18.30 do 19.30 sati vodit će dr. Nina Levičnik, sommelierka & arhitektica i prof. Marija Vukelić, s WSET L2 certifikatom. Nakon niza uspješnih salona održanih u Ljubljani i Zagrebu, zanimljiva regionalna pjenušava vina bit će predstavljena i na ovogodišnjem Dubrovnik FestiWineu. Organizatorice dvaju salona mreže Salon of Sparkling Wines na radionici će iznijeti zanimljive podatke o pjenušavoj sceni obiju država te o trendovima u svijetu. Za sve je posjetitelje i zaljubljenike u pjenušava vina ulaz na radionicu slobodan.


Za sve ljubitelje slatkoga organizatori FestiWine su ovu godinu pripremili prezentaciju tradicionalnog dubrovačkog deserta starog 300 godina. Udruga Agroturizam Konavle svim će posjetiteljima 21. travnja od 14.00 do 15.00 sati predstaviti mantalu – tradicionalni desert koji se priprema od ukuhanog mošta i krupno mljevenog pšeničnog brašna uz dodatak kore od ljute naranče, badema, muškatnih oraščića, klinčića i cimeta. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.


Prezentacija i degustacija 'Kako pravilno kupovati, servirati i konzumirati vino' namijenjena je svim vinoljupcima koji se u Dubrovniku nađu za vrijeme FestiWinea. Ugledna sommelierka Mira Šemić 21. travnja od 15.30 do 16.30 sati upoznat će posjetitelje prezentacije s temeljnim vrstama vina i temeljima osjetilne analize vina. Prezentirat će različite stilove proizvodnje vina i dati savjete kako prepoznati kvalitetno vino i vino koje se najljepše sljubljuje s pojedinim specijalitetima. Broj mjesta je ograničen, a kotizacija po osobi iznosi 140,00 kuna.


Sve ljubitelje kvalitetnih vina i gastronomskih poslastica pozivamo da nam se pridruže na središnjem događaju izložbe vina koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad.

Popularni Članci