VRAĆA SE ZIMA? Pred nama drastična promjena vremena, očekuje nas pad temperature i grmljavinski pljuskovi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Prema najnovijoj prognozi koji je Državni hidrometeorološki zavod objavio u četvrtak u 19 sati, Hrvatsku definitivno očekuje značajna promjena vremena i konačan povratak prave zime.

U petak nas prema predviđanjima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, duž obale i pokojim pljuskom praćenim grmljavinom. U Gorskom kotaru i na Jadranu moguće su obilnije oborine. U gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice već od jutra može biti u sjeverozapadnim predjelima.

Na Jadranu vjetrovito s jakim jugom i južnim vjetrom, dok će na kopnu umjeren jugozapadni vjetar kroz dan okrenuti na sjeverni. Krajem dana i u noći na subotu na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka bura s olujnim udarima.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 8, dnevna između 7 i 12 °C. Na Jadranu temperatura bez izraženijeg dnevnog hoda, uglavnom od 9 do 14 °C.

U subotu oblačno s kišom, u gorju i ponegdje u nizinama i snijegom te osjetno hladnije. Susnježice i snijega nosešenog burom može biti i na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije.

U nedjelju uglavnom suho, u nizinama unutrašnjosti mjestimice s maglom, a na krajnjem jugu može još pasti malo kiše.

U ponedjeljak promjenjivije mjestimice s kišom, ponajprije na sjevernom Jadranu, a u gorju i ponegdje u središnjim predjelima kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg.

Sredinom sljedećeg tjedna ponovno postoji mogućnost za snijeg u nizinama unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, ali zasad nije moguće sa sigurnošću reći hoće li doista biti snijega, piše Jutarnji.

Popularni Članci