VREMENSKA PROGNOZA Očekuje nas pad temperature i jake oborine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Nedjelja će u većini krajeva biti djelomice sunčana, a povremeno oblačnije uz mogućnost mjestimičnih slabih oborina bit će u gorskoj Hrvatskoj i na krajnjem jugu zemlje te vrlo rijetko u Slavoniji.

U unutrašnjosti ujutro i ponovno potkraj dana moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će jaka bura s olujnim udarima tijekom dana slabjeti, a prema otvorenom moru okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

U ponedjeljak u noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Potom postupno jače naoblačenje, već do sredine dana ponegdje u zapadnim predjelima unutrašnjosti počet će snijeg, a na sjevernom Jadranu kiša, koja će se do kraja dana proširiti na veći dio obale.

Zapuhat će slabo do umjereno jugo, u drugom dijelu dana na sjevernom dijelu bura. Jutarnja temperatura od -9 do -4, na Jadranu između 0 i 5, a najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu između 7 i 11 °C.

U utorak na Jadranu kiša, a u unutrašnjosti uglavnom snijeg, osobito tijekom utorka. U srijedu postupno smirivanje, piše Tportal.

Popularni Članci