Završnica 6. Dubrovačkog festivala donosi pregršt zabave za najmlađe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački zimski festival
Ovogodišnji Dubrovački zimski festival ušao je u svoju završnu fazu, a u svojim zadnjim danima donosi zanimljive i zabavne sadržaje za djecu i mlade u Uvali Lapad, Stanici Sjeverni pol te šatoru na igralištu u Mokošici dok će odrasli moći uživati uz zvuke Klape Malfi. 

Subota 4. siječnja bit će vesela u Uvali Lapad.  U 11 sati Udruga Le Petit Festival du Theatre održat će radionicu za djecu „Nacrtaj zimsko sunce“ u kupoli kod fontane, a u isto vrijeme održat će se i program koji uključuje mađioničare, animatore, žonglere, oslikavanje lica i igre za djecu u organizaciji agencije Zagi Eventi.  Posebna atrakcija subotnjeg programa bit će nastup gluhonijemih violinista Violinmusic4all. Violinmusic4all je projekt hrvatske violinistice Renate Novoselec koji počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama. Subotnji program Šarene zime u Uvali Lapad zaključit će mladi dubrovački bend 50 Shades of Rock'n'Roll.

Pregršt zabave mališane očekuje i u nedjelju, 5. siječnja.  U Uvali Lapad od 11 do 13 sati održat se program Zec iz klobuka uz animatore, mađioničare, igre za djecu i oslikavanje lica, a od 13 do 15 sati dobrom glazbom prisutne će zabavljati dubrovački bendovi Nianse i EZ Money. Također, tijekom nedjelje moći ćete pogledati i završnu izložbu fotografija "Šarena zima u Uvali" mlade dubrovačke umjetnice Katarine Radonić koja će biti izložena u Sunset Beach Baru. U Mokošici, u organizaciji Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omlića  od 15 do 18 sati održat će se kreativna božićna radionica, a u Stanici Sjeverni polu u Teatru Bursa od 16 do 19 sati održat će se radionica čokolade, Slatki praznici koju organiziraju Poeticacao i Tinitilinići Dubrovnik.

Također, ne zaboravimo da će se i ovo nedjeljno prijepodne obilježiti klapskom pjesmom koju će od 11 do 13 sat Klapa Malfi pjevati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane.

Tijekom trajanja festivala, svakog dana od 17 sati pa do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voze besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35), a prometuje i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor. 

Također, tijekom trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a klizalište u Uvali je otvoreno svakim danom od 9 do 22 sata. 

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Popularni Članci