ZAVRŠNICA MEĐUNARODNOG FESTIVALA Ne propustite 'Operu buffu' u Kneževom dvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Završnica Međunarodnog festivala opernih arija "Tino Pattiera" održat će se u utorak 4. srpnja u atriju Kneževoga dvora s početkom u 21.30 sati, a  upriličit će koncert pod nazivom "Opera buffa", odnosno komičnu operu.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom će ravnati glazbeni direktor festivala, izraelski dirigent Noam Zur, dok će kao solisti nastupiti armenska sopranistica Liana Aleksanyan, njemačka mezzosopranistica Ursula Hesse von den Steinen, španjolski tenor Xavier Moreno i ukrajinski bas Taras Konoshchenko koje je publika imala priliku čuti na dosadašnjim koncertima festivala: Chansons d'amour, Guardi le stelle i recitalu Seriously Romantic

Opera buffa talijanska je komična opera, a pojavila se u 18. stoljeću kao potreba ojačalog građanskog staleža i njegove potrebe za izražavanjem stavova i podsmjehivanjem pojavama u društvu.  Neke od opera čije ćemo arije čuti su: Hoffmanove priče J. Offenbacha, Figarov pir W.A. Mozarta, Seviljski brijač G. Rossinija, Ljubavni napitak G. Donizettija, Šišmiš J. Straussa mlađeg, La Gioconda A. Ponchiellija, FidelioL. van Beethovena i brojne druge. Kako je glazbeni direktor festivala najavio, ovaj koncert će nas podsjetiti kako opera može biti itekako zabavna te da nas protagonisti na kraju večeri ne moraju napuštati.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Brojevi za informacije i rezervacije su 417 101 i 091 613 7314.

Popularni Članci