Oprez! Ne odgovarajte na ove SMS poruke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: metro-portal.hr
'Dobar dan, dobila sam broj od kolege, trebala bi vas nešto. Možete mi se javiti na ovaj broj ili na posao, broj centrale je 060****, tražite Anu', piše u SMS poruci kojom prevaranti opet pokušavaju nasamariti građane, upozorava net.hr.

Jedan je građanin tako u zadnjih mjesec dana dva puta na mobitel dobio poruku ovog sadržaja. "Prvi put sam nasjeo, nazvao broj i dobio tarot koji mi je, iako sam odmah prekinuo vezu, s računa skinuo šest kuna. Drugi put, naravno, nisam nasjeo", ispričao je čitatelj Glasa Istre, koji je svoju priču poželio podijeliti s drugima kao upozorenje.

Provjerom na internetu može se doznati da je tvrtka koja ima zaveden sporni 060 broj, lani bila pod lupom nadzora HAKOM-a, i to zbog oglašavanja u medijima kad nije bilo istaknuto koliko koštaju pozivi na navedene brojeve te da nisu namijenjeni djeci.

S obzirom da prevare s brojevima 060 nisu rijetkost, dobro promislite prije nego odgovorite na poruku ili poziv koji dolazi s nepoznatih brojeva jer postoji mogućnost da budete prevareni i pokradeni.  

Izvor: Net.hr

Popularni Članci