DDS PREDAO LISTE Vićan: Imamo sjajne kandidate i najviše žena na listama (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U popodnevnim satima na sudu u Dubrovniku bili su i kandidati Dubrovačkog demokratskog sabora.

'Prikupili smo preko dvije tisuće potpisa za kandidaturu gospođe Terezine Orlić za gradonačelnicu Dubrovnika. Sa zadovoljstvom vas želim izvijestiti kako je na našoj listi za Grad od ukupno 25 osoba čak 13 žena ili 52 posto i 12 muškaraca, odnosno 48 posto. To znači da smo u cijelosti ispoštovali zakonsku obvezu i preporuku te da vodimo računa o rodnoj ravnopravnosti. Da smo išli malo više, doveli bismo muškarce u neravnopravan položaj,' rekao je predsjednik DDS-a Pero Vićan ispred zgrade Suda tijekom predaje lista i kandidatura.

Na razini Županije DDS je prikupio četiri tisuće potpisa, a na listi je od ukupno 41 mjesta čak 21 žena, odnosno 51,2 posto.

'Imamo sjajne izbalansirane liste,' rekao je Vićan, koji ne krije njihove ciljeve na ovim izborima, a to je prije svega ulazak njihove kandidatkinje Terezine Orlić u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika te da osvoje najmanje šest mandata.

'To nam je imperativ, za kojega vjerujem da ćemo ostvariti. Koja opcija ne dobije najmanje šest mandata  u prvom krugu, neće ući u  drugi krug izbora. Na razini Županije imamo nešto skromnija očekivanja. Ako smo zadnji put imali četiri skupštinara, ovaj put ih očekujemo barem šest ili sedam. Imamo najboljeg kandidata, profesora Ivana Jeličića koji je već osam godina u Županijskoj skupštini i  pozna problematiku Županije te rad svih tijela. Vjerujem u dobar rezultat,' rekao je Pero Vićan.  

Popularni Članci