FRANKOVIĆ NAKON IZBORA: Optimistični smo i oko drugog kruga, onda se 'bacamo' na projekte (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković održao je konferenciju za medije s kandidatkinjama za zamjenice Orlandom Tokić i Jelkom Tepšić na kojoj se osvrnuo na rezultate koje su postigli u prvom krugu izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

'Jasno je kako je HDZ polučio jedan od najboljih rezultata osvojiviši samostlano 10 mandata u GV. Zahvaljujem se svim građanima koji su izašli. Nije sve gotovo, no jasne su indicije o sastavu GV, ali i o tome tko će biti budući gradonačelnik. HDZ ima najveći koalicijski potencijal i razgovarat ćemo sa svim koalicijskim partnerima u Vijeću. Prezentirat ćemo i svoj program te smo uvjereni kako ćemo složiti većinu u Vijeću,' izjavio je Franković.

Kazao je nešto više o prvim potezima koje će povući u skučaju konačne izborne pobjede.

'U narednim danima ćemo završiti razgovore, potom odrediti datum konstutirajuće sjednice. To će biti tjedan iza završetka drugog kruga izbora. Nakon toga ćemo krenuti u izradu Proračuna, a cilj nam je da tjedan nakon konstutiuranja usvojimo proračun kako bismo krenuli s radom. Spremni smo za ove pozicije, posložit ćemo cijelu priču i nakon proglašenja službenih rezultata u drugom tjednu lipnja krenuli raditi. Odmah ćemo raspisati natječaj za izgradnju Doma umirovljenika, što je prioritetno. Ovo ljeto nema odmora ni za mene, ni za zamjenice, ni za pročelnike. Siguran sam kako ćemo brojne projekte koje smo obećali započeti već do kraja godine,' kazao je Franković.

Franković je, po završetku konferencije za medije, poslao poruku i svojim političkim oponentima.

'Spreman sam, bez obzira što znam kako se spremaju ići na mene i moju obitelj, da dočekam njihove udarce. Neću ih uzvraćati jer treba biti dostojanstven u svakoj borbi, pa i u političkom. Pobjedit ćemo, bez obzira na sve letke i sve što su pripremili, a znam što su pripremili. Pozivam HNS na fer, korektnu i gosparsku kampanju. No, ako niste spremni, slobodno udarite iz svih oružja, onaj tko je čistog obraza može to pretrpiti,' zaključeno je kazao Franković.

Popularni Članci