GRMOJA I KRISTIĆ DALI ZAVRŠNU RIJEČ: O ishodu izbora ne odlučuju ni Plenković, ni Šeks (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Most-ov kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić danas su održali konferenciju za medije povodom nadolazećih lokalnih izbora.

'Obišli smo cijelu Županiju, sve gradove i općine te sam obećao kako ću biti župan svakog građanina te kako su Županiji potrebne promjene i jedan novi, energični tim koji će donijeti nove ideje i projekte. Građanima nudimo promjene. U Dubrovniku očekujemo izvrstan rezultat Mara Kristića, ali i u ostatku Hrvatske. Osjećamo, iz razgovora s ljudima, kako se oni bude i kako se događa evolucija u drugačiju i bolju Hrvatsku i u drugačiju i bolju Dubrovačko-neretvansku županiju. Tu pričam o evoluciji, a ne revoluciji jer mi nismo nikakvi revolucionari,' izjavio je Grmoja.

Riječ je imao i Kristić.

'Mogu reći iz kontakata s građanima kako osjećam jedan duh pobjede i kako je potpora svakog dana sve veća. Meni je svejedno tko će mi biti suparnik u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dubrovnika. Očekujem dobar uspjeh naše liste za Gradsko vijeća koja će sigurno s našim partnerima, KLGB 'Srđ je Grad', brojati puno više vijećnika nego dosad,' izjavio je.

Na pitanje smatra li kako će im kriza vlasti odnemoći na lokalnim izborima, Grmoja je odgovorio kako se to 'ne bi trebalo zamjeriti njima nego onima koji su izazvali krizu vlasti, a sve zbog štićenja kriminala u Agrokoru'. Komentirao je i Plenkovićeve izjave u kojima je rekao kako Most neće proći ni na lokalnoj, ali ni na županijskoj razini.

'To ćemo vidjeti, o tome ne odlučuju ni Plenković, ni Božinović, ni Šeks, nego građani. Uvjeren sam kako će Most obraniti one gradove u kojima je bio na vlasti, a kako će biti veliko iznenađenje u nekim gradovima, kao što su Dubrovnik i Sinj,' prokomentirao je.

Po pitanju politike na nacionalnoj razini, Grmoja je kazao kako je moguće da Plenković prikupi potrebnu podršku.

'Postoje političke opcije koje se prije lokalnih izbora nisu htjele izjasniti koga podržavaju odnosno hoće li podržati HDZ nakon lokalnih izbora. To su HNS, IDS i HSS tako da postoji mogućnost sastavljanja nekakve većine, ali je pitanje kako će to utjecati na HDZ. Vidimo kako se tu već događa raskol, vidimo izjave koje daje Stier, Kovač čeka negdje u prikrajku, a udare izvana vrši Hasanbegović,' kazao je Grmoja.

Popularni Članci