IZ STOŽERA DUBROVAČKOG HDZ-A 'Grabar Kitarović je dobila jug Hrvatske, ovo je potvrda našem radu!' (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: GM
Kolinda Grabar Kitarović je dobila najviše glasova u Dubrovniku na predsjedničkim izborima, ali i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić su komentirali rezultate.

„U našem stožeru, prema podacima koje imamo s terena, a prema kojima su obrađena sva izborna mjesta u Gradu Dubrovniku, 470 glasova Kolinda Grabar Kitarović ima više od Zorana Milanovića. To znači kako je HDZ u Gradu Dubrovniku još jednom pokazala svoju snagu unatoč činjenici kako je šoro treći po broju glasova i kako je osvojio značajan broj glasova u Gradu Dubrovniku. Vidimo kako je to na nacionalnoj razini prelilo na način da Milanović osvaja prvo mjesto. To nije slučaj u Gradu Dubovniku. Vjerujemo kako je ovo potvrda svemu onome što radimo u Gradu Dubrovniku i kako su i kroz biranje predsjednice birači potvrdili rad dubrovačkog HDZ-a,“ izjavio je.

Na pitanje je li na nacionalnoj razini očekivao bolje rezultate, Franković je kazao kako je to 'apsolutno ono što se očekivalo'.

„Kad imate dva kandidata iz desnog spektra i jednog iz lijevog spektra, onda je očekivano da taj iz spektra lijevih bude u prvom krugu prvi što su pokazale izlazne ankete, ali i ukupni broj biračkih mjesta koi su sada obrađeni, a to je više od 50 posto. No, razlika je uistinu mala. Tri posto između Milanovića i Grabar Kitarović jer praktički beznačajna. No, drugi krug su novi izbori i tad se karte drugačije mijenjaju. Bit ćemo spremni za drugi krug i uvjereni smo  u pobjedu u korist Grabar Kitarović,“ izjavio je.

Na pitanje očekuje li podršku birača Miroslava Škora HDZ-u u drugom krugu, Franković je kazao kako 'vjeruje kako će veliki dio glasača Škora podržati Grabar Kitarović'.

Rezultatima je zadovoljan i Dobroslavić.

„Prema onome što je obrađeno, možemo objaviti veliku pobjedu HDZ-a odnosno Kolinde Grabar Kitarović, više od 43 posto. Očekujemo pobjedu u drugom krugu,“ izjavio je.

Milanović je u Pločama, Korčuli i Lastovu osvojio više glasova. 

"Na Korčuli je puno glasova otišlo Škoru. Mi tamo imamo svoje biračko tijelo i tamo smo čvrsto na vlasti," komentirao je Dobroslavić. 

Popularni Članci