Konavoski HDZ i HSS potpisali koalicijski sporazum, osigurana stabilna većina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Konavoske općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke potpisale su u nedjelju u Ljutoj koalicijski sporazum o suradnji u Općinskom vijeću, čime su te dvije stranke osigurale stabilnu većinu u sljedeće četiri godine.

Kako se navodi u Sporazumu, on se temelji na partnerskoj suradnji i međusobnom uvažavanju, otvorenosti političkog pluralizma, vođenju Općine na principima održivog gospodarskog razvoja uz očuvanje tradicijskih i prirodnih vrijednosti i demografske strukture, realizaciji programa i transparentnosti kako općinske uprave tako i mjesne samouprave.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je ovo povijesni trenutak za cijele Konavle.

- Ova suradnja će biti pozitivan korak za Konavle. Obvezali smo se da nećemo jedni druge mijenjati i uplitati se u poslove stranačke prirode, nego se zajedno uhvatiti za isti štap za boljitak Konavala - rekao je Lasić te čestitao svima na ovakvom iskoraku.

Predsjednici HDZ-a i HSS-a, Ivo Simović i Luka Vidak, također su izrazili zadovoljstvo i vjeru u zajedničku suradnju.

- Osjećam se ugodno i znam da će ovo biti prekretnica. Znate što smo sve pretrpili i mi i vi u kampanji. Drago mi je da je ovako završilo i siguran sam da će se Konavle voditi mirom i dogovorom - rekao je Simović.

- Uvjeren sam da je ovo suradnja koja će potrajati. Najvažnije je da u narednom razdoblju stvorimo nove vrijednosti u Konavlima i da imamo realizaciju programa i rezultate rada koje priželjkujemo - rekao je pak Luka Vidak.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici  konavoskih organizacija HDZ-a i HSS-a,  Ivo Simović Crni i Luka Vidak.

Popularni Članci