MLADEŽ UMIROVLJENIKA Čudni ljudi na listi Olge Muratti, a možda i zbog ovoga

Autor: Mark Autori fotografija: Ivona Butjer
Svakakvih kandidata se 'nakotilo' na izbornim listama na ovogodišnjim dubrovačkim izborima, komentiraju građani. Međutim, nitko nije vrijedan spomena osim ako ga se ne dovede u kontekst s nečim ili nekim. 

Olga Muratti, nova alfa i omega te nositeljica liste Hrvatske stranke umirovljenika kreirala je izbornu listu. Umirovljenici nakon dugo godina idu sami na izbore, što je vrlo hrabar potez, ali možda i samoubilački čin. No, nisu Ivo Gjaja. Njega nema više na izbornim listama i utoliko pohvala svima koji ga nisu pozicionirali i koji su ga poslali u nezasluženu političku mirovinu.

Zadnje na listi, ili kako se u žargonu kaže, 'počasno mjesto' HSU-a  pripalo je Marinu Toriću. Mnoge je začudilo to što je  poznati HSLS-ovac ili bivši HSLS-ovac na toj listi, no izgleda kako mu je ta funkcija pripala upravo zbog Olge Muratti, odnosno njene pozicije tajnice škole Marina Držića.

 Kako doznaje Dubrovački dnevnik, Olga Muratti s 1. lipnja ide u zasluženu mirovinu, a na svoju poziciju je instalirala gospođu Torić, suprugu posljednjeg na listi nositeljice Olge Muratti. 

Torić po svojim godinama ne spada u umirovljenike, dapače, biciklizam mu je produljio život, no Olga Muratti ga je iz tog razloga izabrala za stranačkog predsjednika mladeži HSU-a. 

Olga Muratti godinama slovi kao neformalna ravnateljica Osnovne škole Marina Držića, što se i ovom prilikom pokazalo kao točan podatak. 

Popularni Članci