'PALA' KOALICIJA: SDP I HSS na kotarske izbore izlaze sa zajedničkim listama kandidata

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
SDP i HSS na predstojeće izbore za gradske kotare i mjesne odbore izlaze sa zajedničkim listama kandidata, kako je danas obznanjeno na konferenciji za medije na kojoj su riječ imali čelnik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač i predsjednik gradskog HSS-a Vido Bogdanović.

„Smatramo kako su izbori bili dugo vremena zanemareni zbog stavova kako tu ionako pobjeđuje HDZ. Takav pristup želimo mijenjati. Na izbore izlazimo zajednički s koalicijskim partnerom, osim u Komolcu, jer stanovnici gradskih četvrti najbolje znaju koji su njihovi problemi i kako ih riješiti. Dobro je da se što više građana uključi u ove izbore,“ izjavio je Barač koji je dodao kako posebno pozdravlja nezavisne liste.

Bogdanović je kazao nešto više o samom značaju kotarskih izbora.

„Vrlo je teško odrediti odakle početi, politika je vrlo zakučasta, ali i sluzava stvar koju je teško razdvojiti na nekakve razine ili značaje. Previše se tu iz jednoga prelijeva u drugo. Što su to jedinice mjesne samouprave i čemu služe izbori mogli bismo satima govoriti. Zajednicom se pokušava upravljati na previše razina; gradovi, općine, županije, država, Europski parlamenat pa Vijeće Europe, da o NATO-u i sličnim organizacijama ne govorimo. Ludi vole kazati kako su kotarski izbori komunalna priča, ali ja baš ne vjerujem u komunalne priče,“ izjavio je Bogdanović.

Pojasnio je i zašto su se odlučili na koaliciju s SDP-om.

„Političari se razlikuju s obzirom na odnose prema vrijednostima, problemima, životu, vizijama, ciljevima. Što će se dogoditi nakon ovih izbora i koliko će građani osjetiti poboljšanje, o tom, po tom. Činjenica je kako smo se dogovorili s predstavnicima SDP-a oko zajedničkog izlaska na izbore. Po meni, jer smo slični u odnosu prema vrijednostima, načinu rješavanja problema i ostalim odrednicama. Primjer je recimo Istanbulska konvencija. Ljudi koji vode ovaj Grad govore kako su protiv, a mi smo recimo za nju. Nismo išli sami jer nas nema dovoljno, a treba popuniti liste. Govorim u ime HSS-a naravno. Nema nas puno jer nismo uhljebska stranka, ne damo nikome ništa, nemamo što ni dati, a nismo davali ni kad smo imali. To u našoj zajednici očito ne privlači puno ljudi, nema tog materijalnog razloga. Otvorenog smo srca dogovorili ovu koaliciju,“ izjavio je Bogdanović.

Dotaknuo se i loše izlaznosti na kotarskim izborima, ali i iskoristio priliku kako bi pozvao što više građana da ipak izađu na izbore.

„Službena politika je mjesnu politiku stavila u špajzu. To se može promijeniti većom participacijom naših sugrađana i većim aktivnostima na terenu. Pozivam naše sugrađane koji su možda skeptični prema politici, još više prema političarima, a najviše prema strankama, da izađu na izbore. To je kao kad kupujete lutriju, no neka izađu i neka vide što će događati kroz koji mjesec na njihovim ulicama, selu, na otocima,“ kazao je Bogdanović.

Podsjetimo, i dubrovački HNS je danas održao konferenciju za medije na kojoj je obznanjeno kako neće izaći na kotarske izbore koji će se održati 22. travnja.

Popularni Članci