RASPUŠTA SE DUBROVAČKI SDP? Gojun: 'Nisam dobio službenu potvrdu takvih informacija'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske održana je u subotu.

Predsjednik stranke Davor Bernardić tom prigodom pozvao je na reformu hrvatske, ali i reformu SDP-a. U nacionalnim medijima sve su glasnije špekulacije kako se na sjednici tražilo raspuštanje gradskih podružnica u Splitu i Dubrovniku.

Mladen Gojun, predsjednik dubrovačkog SDP-a za Dubrovački dnevnik je kazao kako do njega nisu došle nikakve službene informacije o raspuštanju te kako je za takve zahtjeve čuo nakon što su ga kontaktirali predstavnici medija. 'Ako je netko uvjerenja kako se podružnica u Dubrovniku treba raspustiti, neka tako učini. Ja to smatram nepotrebnim jer bi onda svaka podružnica koja je izgubila izbore trebala biti raspuštena', kazao je Gojun.

SDP na krajnjem jugu hrvatske u posljednjih nekoliko godina najčešće je percipiran kroz koaliciju s HNS-om te se vodstvu stranke u Dubrovniku, navodno, najviše zamjera upravo činjenica kako su djelovali u sjeni bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića. Na takve navode Mladen Gojun je rekao kako ne smatra da su djelovali u sjeni Hrvatske narodne stranke. 'Mi smo izgubili jedan mandat, u odnosu na prethodne izbore. Naša kandidatkinja nije ušla u drugi krug, a lista je ostvarila rezultate kakve je ostvarila. U pravilu se, u takvim slučajevima, ne raspušta cijela organizacija, ali, ponavljam, ukoliko Predsjedništvo stranke službeno donese takvu odluku i to Glavni odbor potvrdi, nemam ništa protiv, ukoliko njihova odluka bude takva', istaknuo je Gojun.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna Dalmacija, ukoliko se dubrovački SDP raspusti, kao povjerenik za Dubrovnik imenovat će se Nikša Vukas te će se krenuti u ponovnu izgradnju stranke na jugu Hrvatske. 'Takve informacije nisam čuo pa ih ne bih komentirao. Jedine informacije koje su došle do mene su one o raspuštanju dubrovačke podružnice, ali i splitske, no, ponavljam, službenu potvrdu takvih navoda nisam dobio', naglasio je Gojun.

Predsjednik dubrovačke podružnice Socijaldemokratske partije dodao je kako je u tijeku analiza rezultata lokalnih izbora i uzroka loših rezultata te kako uskoro slijede i unutarstranački izbori u Dubrovniku, a na pitanje planira li se kandidirati za novi mandat predsjednika rekao je kako će o tome još razmisliti.

Popularni Članci