VLAHUŠIĆ O IZLASKU IZ HNS-A: 'Nemam namjeru uključivati se u nacionalne stranke, ali ću raditi za opće dobro'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Bivši dubrovački gradonačelnik i donedavni čelnik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić napustio je stranku, a istu odluku su nedavno donijeli i ostali istaknuti dubrovački HNS-ovci poput Marija Tevšića, Nenada Vekarića i Matije Čale Mratović. Razlog je odluka HNS-a da koalira s HDZ-om i tako spasi Vladu Andreja Plenkovića koja je, između ostalog, usvojila i 'Lex Vlahušić', zakon koji je Vlahušiću onemogućio kandidiranje na lokalnim izborima.


'Ne slažem se s rukovodstvom stranke. Rekao sam svoje stavove, kazao kako se sloboda ne prodaje za svo zlato ovog svijeta. Na Predsjedništvu smo uspjeli uvjeriti u tu ideju, Glavni odbor je odlučio drugačije, Središnji odbor je odlučio drugačije. Ja tako ne mislim. Ne mislim kako je to dobro za HNS, no s druge strane želim stabilnost Vlade, ali i da uspiju, bez obzira na to što misle drugačije od mene,' prokomentirao je Vlahušić za Dubrovački dnevnik.

Raskol koji se dogodio u samoj središnjici HNS-a i tako utjecao na lokalne podružnice doveo je do izlaska iz stranke i Anke Mrak Taritaš što je pokrenulo spekulacije o mogućem formiranju nove nacionalne stranke.

'Ja sam u politici 24 godine, '93. godine sam išao na parlamentarne izbore, nemam se namjeru uključivati u nikakvu novu nacionalnu stranku. Političko djelovanje je jedno, stranačko djelovanje nešto drugo. Nemam namjeru stranački djelovati, a političkim djelovanjem ću se baviti u vidu toga da ću raditi za opće dobro. Postoji puno mogućnosti, no u ovom trenutku odmaram', kazao je Vlahušić.

Naposljetku je poželio svojim donedavnim stranačkim kolegama sve najbolje u daljnjem radu, pa i onima s kojima se razilazio u mišljenju oko koalicije s HDZ-om, misleći pri tom na svog bliskog suradnika i predsjednika županijskog HNS-a Valentina Dujmovića.

'Pokrenuli smo stvari nabolje po pitanju Grada, a rezultati se vide na svakom koraku. Ponosan sam na sve što sam napravio, pa čak i na ljude koji ne misle isto kao i ja. Radili smo zajedno, dobro smo radili, ali jednostavno ne mogu podržati HDZ koji je donio Lex Vlahušić, koji su mi zabranili da se kandidiram i ponovno postanem gradonačelnik. Kakav bih ja to bio čovjek kad bih podržao HDZ? Svoje sam studente naučio da budu svoji i da samostalno donose vlastite odluke,' prokomentirao je Vlahušić.

Popularni Članci