Ruši se Benzinska postaja „Ispod Duba“!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Iako su obnove benzinskih crpki nacionalnog diva INA bile planirane u 2012. godini, to se unatoč obećanju nije dogodilo. Na sastanku sa gradonačelnikom Vlahušićem i predstavnicima INA-e koji se održao prije godinu dana izložen je plan i program rekonstruiranja i obnove maloprodajne mreže koji se trebao provesti u cjelosti u 2012. godini. Novi planovi sada - 2013. godina je godina obnove.

Kako se 2012. godina bliži kraju,  Dubrovački Dnevnik je krenuo u potragu za relevantnom informacijom, te smo s INA-e dobili i službeno priopćenje o planiranim radovima.

- Benzinske crpke u gradu Dubrovniku su zastarjele, malog kapaciteta i potpuno neugledne za grad takvog imena i ranga. Opskrba gorivom građana i turista jedna je od najslabijih usluga u Dubrovniku koja nije u domeni gradske uprave, pri čemu je poseban problem osiguravanje goriva plovilima, upozorio je gradonačelnik Vlahušić lani u pismu poslovodstvu INA-e.

Obzirom da su ove „derutne“ benzinske postaje zadnji put obnovljene osamdesetih godina prošlog stoljeća, nije bilo logike da se prva obnavlja postaja u Kuparima, a posebno zato što je izgrađena tek 2002. godine. Stoga je realno bilo svrsishodnije obnoviti ove u Gradu. Međutim, do toga nije došlo već je naposlijetku obnovljena i ona u Komolcu, dok su dvije navedene ostale netaknute.

 

Kako su nam odgovorni iz odjela za informiranje INA-e odgovorili, planirana obnova je pomaknuta sada za 2013. godinu. BP Orsan planiraju odmah modernizirati prije sezone dok se selektivno pristupa modernizaciji BP Grad, pa će se ta postaja rekonstruirati što podrazumijeva rušenje stare benzinske postaje i izgradnja potpuno novog moderniziranog objekta.

 

- INA je u lipnju prošle godine pokrenula projekt pod nazivom „Plavi koncept“ kojim modernizira većinu svoje maloprodajne mreže. Modernizirano je i obnovljeno gotovo devedeset benzinskih postaja, uvedena su Class goriva vrhunske kvalitete te dizel gorivo s bio komponentom. Do kraja godine INA će imati najveću moderniziranu maloprodajnu  mrežu u Hrvatskoj – javljaju iz odjela za korporative komunikacije INA d.d.

 

Obzirom da su u Dubrovniku prisutne tri benzinske postaje, a modernizacija će se obavljati na dvije od tri, u slijedećoj godini nas očekuju ozbiljne gužve kod kupnje goriva.

Popularni Članci