Sammir u Parizu, Hrvatska van krize, a Kerum za dubrovačkog gradonačelnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gomilom novosti iz različitih izvora moderni su mediji stvorili kritičkog čitatelja koji teško vjeruje u sve što pročita. Tako je ovogodišnji 1. travnja odnosno aprila bio veliki izazov za maštovitost novinara. Koliko su bili uspješni, procijenite sami.

Kako bismo Vas podsjetili, ali i upozorili na sve čime su vas odnosno smo vas pokušali nasmijati, za vas smo pripremili kratak pregled. Kako nas je zabavio ovogodišnji Aprilili pročitajte u nastavku. 

Portal Index.hr tako je svoju šalu usmjerio na SDP i financijsku krizu koja svakodnevno puni novinske stupce. „Najveća bonitetna kuća na svijetu Dun & Bradstreet objavila je prvog travnja u publikaciji International Risk & Payment Review ocjenu kako Hrvatska uopće nije u krizi“, stoji u uvodnom dijelu napisa.

U osam kratkih točaka šaljivi autor sažeo je Milanovićeve i Linićeve mjere koje su doprinijele spasu Hrvatske. „Godina je počela oštrim mjerama. 25. siječnja srušen je snjegović visok šest i širok tri metra jer je napravljen na javnoj površini bez dozvole“, piše u opisu prve točke. „Milanović se još jednom pokazao političarem najvišeg kalibra, s obzirom da je lucidnim manevrom osigurao pobjedu na izborima svom čovjeku koji bi bez njega davno bio politički mrtvac, a Zagreb grad bez fontana“, stoji pod posljednjom točkom naziva 'Pomaganje Bandiću'. Cijeli napis pročitajte ovdje.

Večernji list šalu je upakirao u sportsko izdanje napisom kako će se hrvatski reprezentativac Sammir pridružiti Ibrahimoviću i Beckhamu u PSG-u i to za deset milijuna eura. „Za Zdravka Mamića ništa nije nemoguće, a čini se kako će konačno zaraditi i na svom "filhu", i to dobro“, stoji na kraju napisa koji možete pročitati ovdje.

Dubrovački mediji ipak su bili nešto usmjereniji na sam Grad pa je tako Dubrovački vjesnik ukratko obavijestio javnost kako će Šeik bin Daib preuzeti zidine u koncesiju. „Šeik iz Abu Dhabija zainteresiran je da njegova kompanija koja se inače bavi ugostiteljstvom i trguje naftom preuzme zidine, te na kraju svake godine Gradu i Društvu prijatelja isplaćuje rentu u zelenim petrodolarima. Na taj bi se način izbjegli sporovi, a zidine doživjele neslućeni komercijalni uzlet“, piše u napisu koji u cijelosti možete pročitati ovdje.

Nadalje, duList je najavio koaliciju između SDP-a, HNS-a, Vićanovog DDS-a i Stranke Dubrovnik regija. „Iz svih kombinacija ispala je dosadašnja predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti i to na izričit zahtjev Nika Šalje“, stoji u pošalici duLista koju možete pročitati ovdje.

Također moramo spomenuti i vlastitu šalu koja je, čini se, privukla veliku pažnju. Naime, jučer smo na portalu objavili kako će se Željko Kerum kandidirati za gradonačelnika Dubrovnika kako bi našem Gradu pomogao ponajprije u gradnji pečenjare i McDonald's-a. Kako se čini, nismo vas uspjeli zavarati, no nadamo se da smo izmamili pokoji smješak. Ukoliko niste bili u prilici pročitati našu jučerašnju šalu, to možete učiniti ovdje.

Nisu samo pisani mediji pokazali smisao za humor već se u tome iskazao i UNIDU radio koji je najavom puštanja čak 80 posto zabavne glazbe zasigurno šokirao vjerne slušatelje koji uživaju u urbanim zvucima spomenutog radija.

Tako se još jednom pokazalo kako su mediji doista preuzeli ulogu šaljivdžija. Započeto je to još davno i to šalom Orsona Wellesa koji je radio-dramom „Rat svjetova“" izazvao masovnu paniku u SAD-u jer su slušatelji povjerovali kako su svijet doista napali vanzemaljci, i to oko 1,7 milijuna njih.

Popularni Članci