ANĐELKO LEKO PRODAO UDIO U HOTELIMA Vlasnici Hilton Imperiala postali vodeća hotelska nacionalna tvrtka

Autor: Luka Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Ono o čemu se već neko vrijeme šuškalo napokon se i ostvarilo: Anđelko Leko prodao je većinski udio u svojim hotelima tvrtki Adris grupa koja je ovim potezom postala vodeća hotelska nacionalna tvrtka.

Kako donosi Jutarnji list, vijest je rano ujutro objavljena na stranicama Zagrebačke burze, a u njoj stoji kako je Adris grupa potpisivanjem ugovora postala vlasnikom 77,78 posto udjela u tvrtki Expertus koja je s udjelom od 56.8 posto većinski vlasnik HUP-a.

Anđelko Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa, a ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

'Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane. Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo svoju konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa', izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.

Iz Adrisa poručuju kako ovim potezom stvaraju vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas - u Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu.

Ugovor s Anđelkom Lekom Adrisu sada omogućuje ulazak u segment gradskih hotela, a suradnja s Marriott grupacijom predstavlja nastavak ulaganja u najviše segmente hotelske ponude.

'Gotovo 80 posto i HUP-ove ponude čine hoteli s 4 i 5 zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Ustraje na izvrsnosti svoga poslovanja, rastu i razvoju, te otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i svoje dioničare', stoji u priopćenju za medije.

Popularni Članci