CIA zapošljava ljude sa znanjem hrvatskog jezika i nudi odličnu plaću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © Robert Kneschke - Fotolia.com
CIA je objavila oglas u kojem nudi posao za instruktore petnaestak stranih jezika, među kojima i hrvatskog, a za godišnju plaću u iznosu od 161.900 dolara.

"CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obavještajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvode programe koji studentima pružaju sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inozemstvu”, navodi se u oglasu objavljenom na službenoj stranici američke središnje obavještajne agencije.

CIA također traži i kandidate za posao prikupljanja i obrade podataka iz otvorenih izvora informacija, prenosi Net.hr.

”Kao službenik za iskorištavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA-u, otkrivat ćete, prikupljati i procjenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju. OSINT obuhvaća tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupine podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije. Kao OSEO, razvijat ćete planove koji koriste učinkovite alate i metodologije za istraživanje i prikupljanje informacija o otvorenim izvorima informacija. Upotrebom vašeg znanja o zemljopisnom ili tematskom području, informacijskom okruženju otvorenog koda i poznavanju jezika, prenijet ćete svoje otkriće u pisanim proizvodima i informacijama”, stoji u oglasu.

Popularni Članci